Der er altså bare noget helt fantastisk over cheesecake… Den der fløjlsbløde cremede masse og den sprøde bund.. mums!
Og denne Cheesecake er absolut ingen undtagelse. Jeg lavede den til min fødselsdag forleden, og den var et KÆMPE hit..
Opskriften den får i her.
Opskrift – Ø22 ca. 15-20 personer
Bund:
100g Digestive
100g Bastogne kiks
125g smeltet smør
- Kiksene knuses godt, så de er helt smuldret
- Smørret smeltes og røres god sammen med de knuste kiks
- En bageform Ø22 fores med kageplast – eller alternativt en plastiklomme som er klippet op, og sættes på det ønskede kagefad
- Kikse massen trykket godt ned, så den har en ensartet tykkelse
- Afkøles i køleskabet i ca. 15 min
Ostefyldet:
5 blade husblast
100g hvid chokolade
korn fra ½ vaniljestang
75g flormelis
4 spsk. cremefraiche
225g Philadelphia smørost – ikke light
3 dl fløde
2 citroner (Du skal i alt til opskriften bruge 3)
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med havdelen af fløden og saften fra den ene citron og det smeltes godt sammen
- Husblas vrides for vand og kommes i den varme chokolademasse – sættes til side
- Flormelis, cremefraiche, ost, revet citron skal fra begge citroner og vanilje kommes i en skål, og piskes godt sammen, indtil der ikke er nogle klumper
- Halvdelen af ostemassen kommes op i kasserollen til chokolademassen, og det røres godt og hurtigt sammen, så husblasen ikke trevler
- Chokolade/ostemassen kommes derefter tilbage i skålen og blandes med det sidste af ostemassen
- Den resterende halvdel fløde piskes til skum, og vendes forsigtigt sammen med det andet
- Det hældes derefter ovenpå kiksebunden, og afkøles i ca. 3 timer, gerne længere – eller til overfladen er HELT fast
Gelé:
4 blade husblas
2 dl vand
saft fra 2 citroner
40g sukker
lidt gul pastafarve
- Husblas udblødes i koldt vand
- Vand, citronsaft og sukker koges godt op, til sukkeret er helt smeltet
- Lidt gul pastafarve tilsættes, så det får den ønskede gule farve
- Husblas røres godt ud i, og det sættes til side til det er helt koldt
- Geleen hældes nu meget langsomt – gerne med en ske, over den afkølede cheesecake
- Kagen sættes på køl indtil den har sat sig, og skæres derefter forsigtig fri af kageplasten.
Kagen pyntes med SUMMER kugler fra LakridsbyBülow, gule stedmoder blomster, guldstøv og snirkler af hvid chokolade..
Rigtig god fornøjelse