Man går aldrig galt i byen, men en klassisk træstamme fra bageren 🙂 Men hvad der er endnu bedre, er en klassisk hjemmelavet træstamme..
Til denne opskrift skal du benytte kagerester – Det betyder ikke, at du ikke også kan bage en kage til formålet, eller købe nogle færdige kager ved købmanden, men du skal huske at resultatet bliver, hvad du laver det af.
Hver gang jeg bager en bradepande kage, er der som oftes lidt tilbage, og hvor de fleste mennesker smider det i skraldespanden, så smider jeg mit i fryseren… Og lige pludselig er der til en omgang træstammer.
For mit vedkommende laves de aller bedste træstammer af ½ brownie rest og ½ chokoladekage rest.
Opskrift – 12 stk
Rommasse:
400g kagerester
2 spsk usøde kakaopulver
2 spsk romessens
2 spsk syltetøj – gerne hindbær
100g smeltet chokolade
100g revet marcipan
- Alle delene æltes rigtig god til en fin samlet masse.
- Massen pakkes i film og kommes på køl i ½-1 time eller længere
- Deles i 2 og udrulles til en jævn “pølse” og deles i 6 lige store stykker
Overtræksmarcipan:
100g marcipan
100g flormelis
30g glykosesirup
- Alle delene æltes rigtig godt sammen, indtil marcipanen er ensartet og godt lind
- Pakkes i film og kommes på køl i minimum 30 min
- Udrulles 2-3 mm tynd og skæres til, så det passer omkring træstammerne
Til slut dyppes enderne i lidt smeltet chokolade og evt, hakkede pistacienødder
Velbekomme