Tiramisu Lagkage

Jeg ELSKER tiramisu, det er uden tvivl min absolutte yndlings dessert!

Men jeg har aldrig syntes at tiramisu så specielt imponerende ud, at servere for sin gæster. Så endnu engang tænkte jeg – den må da kunne nyfortolkes 🙂 Og det endte med denne lækre sag.

Lagkage med de lækre undertoner af tiramisu. Den består af 2 vanilje bunde, 1 Ladyfingre bund, cremet mascarpone creme og chokolade ganache – og så selvfølgelig masser kakao, Masala vin og kaffe.

Opskriften kommer her.. Rigtig god fornøjelse 🙂

Opskrift – Ø22 ca. 12 pers.

Vaniljebunde:

3 æg
100g sukker
1/2 vaniljestang
65g mel
1 tsk bagepulver

  • Æg, vaniljekorn og sukker piskes til tykt skum (5min)
  • Mel og bagepulver sigtes sammen
  • De 2 dele vendes forsigtigt sammen og fyldes i en smurt springform
  • Bages 15min ved 200 grader varmluft

Ladyfinger bund:

50g mel
1 knps salt
2 æg (deles i blommer og hvider)
35g sukker
15g sukker
1/2 tsk vaniljesukker

  • Mel og salt sigtes sammen i en skål
  • Blommer piskes med vaniljesukker og sukker (35g), til skum – ca 3 min
  • Hviderne piskes stive og sukker tilsættes (15g) og det piskes til marengs
  • Alle 3 dele vendes sammen af et par gange
  • Fyldes i springform og bages 18 min ved 175 grader varmluft
  • Idet den kommer ud af ovnen, sigtes den med flormelis

image

Mascarpone creme:

500g mascarpone
2 æggeblommer
2 æggehvider
100g sukker
2 blade husblas

  • Husblas ligges i blød i koldt vand
  • Æggeblommer og sukker piskes godt
  • Mascarponen piskes i og piskes til en samlet masse
  • Hviderne piskes stive
  • Smelt husblas i en kasse rolle med ca 1 spsk vand – må ikke koge, skal blot smelte
  • Tilsæt 2 spsk af æggemassen og rør god sammen. Hældes langsomt i resten af ægge massen, mens det vendes godt sammen
  • Vend forsigtigt æggehviderne i

Kaffe blanding:

1 dl stærk kaffe
1/2 dl Masala vin

  • Blandes og sættes til afkøling

Mokka creme:

200ml fløde
100g Callebaut Cappucino

smelt langsomt sammen i en gryde, kom i en skål med film helt nede ved overfladen.
Afkøl helt (under 5 grader ellers vil den skille) og pisk op til en luftig creme

Samlingen

  1. Del vaniljebunden i 2, og læg toppen nederst på det fad den skal serveres på. Sæt kagering og plast omkring
  2. Tag Kaffeblandingen og fordel over hele bunden med en teske – og smør halvdelen af mascarpone cremen ud på bunden og sigt med kakao
  3. Læg Ladyfinger bunden ovenpå og tryk let
  4. Tag Kaffeblandingen igen og fordel over hele bunden med en teske – ikke hælde. Du skal ikke bruge hele blandingen, men blot til det hele har fået en tår
  5. Fordel det sidste mascarpone creme ovenpå, og så den sidste vaniljebund. Pres let ovenpå
  6. Drys hele kagen med kakaopulver og pynt kagen med chokoladebånd og dutter af mokka creme