Snebolde

Jeg ELSKER snebolde.. Det er min absolut favorit juleslik.. Og jeg holder mig til, kun at spise dem i julen, for så forbliver de nemlig favoritterne 🙂 men når det så er sagt, så syntes jeg også at de er rasende dyre! Tit kommer de i poser af ca. 8 stk, til mellem 20-25kr, og så løber det jo hurtigt op.

Jeg har længe gået med ideen om, om man ikke kan lave dem selv… og minsandten, det kan man. Der er dog den ene lille ting, at den måde farbrikkerne laver drageé på (den hvide sukkerskal), den kan ikke kopieres hjemme, for det er en maskine som sprøjter ca 100 helt tynde lag på, indtil de er som dem man køber.. Men syntes jeg har fundet er ret godt kompromis, og de smager drøn godt… Prøv selv 🙂

Glædelig 2. søndag i advent

 

7814A928-D792-437B-8351-4989FB1E40DF

F19AE0FA-DB6C-4E56-968A-D449A1D5593A

 

Opskrift – ca. 8-10 stk alt efter hvor store du ønsker dem

 

70g marcipan

50g mørk chokolade

Tandsikker

 

  • Del marcipanen i 10 lige store stykker (jeg kan godt lide mine små – så ca 7g stykket)
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i microoven – se om du kan ramme en nogenlunde temperering
  • Sæt hver marcipan kugle på en tandstik, og dyp dem i chokoladen, og bank det overskydende af på kanten
  • Sæt dem i noget hvor de står fast – Jeg brugte et lille stykke flamingo
  • Smid dem i fryseren i minimum 1 time, men gerne natten over

 

 

Sukkerovertræk:

100g flormelis

2 tsk olie (raps eller solsikke)

4 tsk æggehvide

 

3-4 tsk sukker

lidt spiselig glimmer/eller perlemorsstøv

 

NOTE: Her skal du arbejde hurtigt 

  • Tag marcipankuglerne ud af fryseren og sæt dem klar
  • Bland de 3-4 tsk sukker med glimmer (og lad vær hvis du ikke har noget :-))
  • Kom flormelis, olie og æggehvide i en plastikskål, som kan tåle høj varme
  • Sæt massen i mikroovnen, og giv det 20 sekunder, rør rundt og giv der herefter 10-20 sekunder imellem hver omrøring, indtil massen er helt smeltet (undgå at det koger)
  • Dyp hver kugle hurtigt rundt i massen – det kan være nødvendigt at give massen 5 sekunder i micro ca mellem hver 2. Så det forblir smeltet
  • Tril dem hurtigt i det løse sukkerglimmer og voila, nu skal de bare på køl i en times tid.

Disse opbevares i en bøtte i køleskabet.

 

Og syntes du ovenstående overtræk er bøvlet – så findes der en nemmere version ?

Lav en tyk glasur, med flormelis tilsat en smule æggehvide. Tril kuglerne heri og derefter i sukkeret. Lad dem tørre og opbevar   i en tætlukket bøtte ved stuetemp.

 

Rigtig god fornøjelse

 

img_8401

A0F9A494-1653-45FF-8259-3919A0BEB5D8