Skovbær Medaljer

image

Kan man andet end at elske medaljer? Og her mener jeg ikke de typisk ret tørre og smagsløse nogle, fra den lokale bager – men selvfølgelig de friske hjemmelavede nogle af slagsen.

Selvom medaljer består af en del elementer, så lad dig ikke skræmme for de er faktisk nemmere og hurtigere at lave, end det lige ser ud ?

 

Opskrift – ca. 6 store

Mørdejsbunde:

70g flormelis

1/2 vaniljestang – kornene

150g smør (stuetemp)

250g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 dl vand

  • Alt det tørre kommes i en skål
  • Smørret skæres i tern og kommes i – det hele røres sammen til smørret er helt smuldret ud i melet
  • Tilsæt tilsidst vandet og rør til det er samlet
  • Massen pakkes i et stykke film og ligges på køl min. 30 min
  • Rulles efterfølgende ud på et meldækket bord og udstikkes i 12 cirkler
  • Bages 7-8 min ved 180 grader varmluft

image

image

 

Skovbær kompot:

100g skovbær

1/2 blad husblas

1 tsk sukker

  • Husblas udblødes i koldt vand i min. 5 min
  • Bær og sukker koges godt op og stavblendes
  • Husblas smeltes i kompotten og det sættes til afkøling til det er helt koldt

 

Vaniljecreme:

1 spsk sukker

1,5 dl mælk

1 spsk majsstivelse

1/2 stang vanilje

1 æg

  • Kornene skrabes ud af vaniljestangen og det hele kommes i en kasserolle – inkl den tomme stang
  • Det hele piskes godt konstant, indtil massen blir til tyk creme
  • Stangen fiskes op og cremen afkøles

image

 

Skovbær skum:

4 dl fløde

2 spsk skovbær kompot

2 spsk vaniljecreme

  • Fløden piskes til skum og creme + skovbær vendes forsigtigt i.
  • Fyldes på sprøjtepose med tyl

 

Og nu til selve opbygningen ?

  1. De 6 pæneste cirkler vælges fra til toppe, de sidste 6 ligges med undersiden op
  2. Skovbær skum sprøjtes i 2 cirkler ovenpå, så der dannes et hul i midten
  3. Fyld ca 1 1/2 tsk skovbær kompot i hvert hul
  4. Vaniljecremen fyldes i så resten af hullet blir fyldt
  5. Toppen pyntes med en klat glasur, en lille top af skovbær skum og lidt frysetørrende hindbær
  6. Opbevares på køl

image

imageimage

image

14 Comments

  • Eva 7. november 2015 at 20:42

    Hvor er de fine og så sirligt med de billeder tak fordi vi må se med. De skal prøves mvh Eva

    Reply
  • Margit thinggaard 7. november 2015 at 22:52

    Ser rigtig gode ud

    Reply
  • Rikke Bønding 8. november 2015 at 7:15

    Hej Tina
    Jeg vil rigtig gerne være med inde på din side, men ved bare ikke lige hvordan jeg bliver det
    Mvh Rikke

    Reply
    • Tineandkjaer 8. november 2015 at 7:57

      Hej 🙂
      Du kan i bunden her tilmelde dig, så du får nye opskrifter på Email.
      Og ellers på facebook i min gruppe: Tine’s Kager

      Reply
  • Mette Scriver 8. november 2015 at 8:38

    Vil så gerne have besked,når der er noget nyt på siden ?

    Reply
    • Tineandkjaer 8. november 2015 at 11:54

      Lige nede under hvor du skriver denne besked, der kan du tilmelde dig Email service, så du får alle de nyeste opskrifter på mail ?

      Reply
  • Karin 9. november 2015 at 20:03

    Opskrifter på mail

    Reply
  • samah 15. november 2015 at 21:08

    Hvor er de flotte

    Reply
  • Inge Marie Strandgaard Hansen 22. marts 2016 at 15:10

    opskrifter på mail

    Reply
    • Tinesverden 24. marts 2016 at 7:40

      Hej Inge.
      Hvis du ønsker opskrifter på mail, så kan du tilmelde dig ved at indtaste din mailadresse på forsiden 🙂
      Rigtig god dag.
      mvh Tine

      Reply
  • Sonja Kastberg Andersen 16. februar 2018 at 12:09

    Vil meget gerne følge dig 🤗

    Reply
    • Tinesverden 16. februar 2018 at 12:35

      Tak 🙂 På forsiden kan du evt. tilmelde dig nyhedsbrev, hvor alle opskrifter kommer.
      ellers via Instagram

      Reply
  • Sara M 23. februar 2018 at 14:19

    Kan de laves dagen før? Og hvilken diameter er de ca?
    De ser super flotte ud.

    Reply
    • Tinesverden 24. februar 2018 at 10:59

      Tak 😊
      Kan de sagtens.. de er ca. 7cm i diameter

      Reply

Leave a Comment