Rabarber er bare en af forårets og sommerens absolutte lækkerier, og det er bare med at få brugt alle disse lækre sæsonpræget goder fra haven.
Denne gang er de brugt i et fantastisk mix, i en cheesecake sammen med hvid chokolade og et hint af hindbær.
Opskrift – Ø22 til ca. 15 personer
Bund:
150g knuste Digestive kiks
110g smeltet smør
- Placer kageringen/springformen uden bund, på et stykkebagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
- Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
- Sættes på køl
Rabarber/hindbær kompot:
150g rabarber
50g frosne hindbær
3 spsk sukker
korn fra ½ vaniljestang
½ dl vand
2 blade husblas
- Rabarber skæres i små stykker og koges sammen med hindbær, vanilje og sukker, i ca. 10 min under låg
- Stavblendes godt igennem, og husblas tilsættes – smag evt til med lidt mere sukker
- afkøles let og hældes på kiksebunden
- Køl eller frys, til kompotten har sat sig
Ostecreme:
3 blade udblødet husblas
100g hvid chokolade
1/2 vaniljestang
50g flormelis
3 spsk cremefraiche
150g Naturel flødeost
2 dl piskefløde
- Halvdelen af fløden piskes til let flødeskum – sættes tilside
- Den anden halvdel kommes i en kasserolle, sammen med hvid chokolade. Varmes let op indtil chokoladen er helt smeltet. Husblas tilsættes og røres i til det er smeltet sammen – sættes tilside
- Flormelis, ost, cremefraiche og vaniljekorn piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper. kom ca. 1/3 over i chokoladefløden og vend det godt sammen. Derefter hældes det tilbage i skålen til ostemassen og det vendes godt sammen. Flødeskummet vendes i til sidst
- Ostemassen fordeles ovenpå bunden og overfladen glattes – gøres nemmest ved at banke brættet let ned i bordet
- Afkøles i køleskab ca. 1 ½ time eller ½ time i fryseren.
Rabarber gelé:
2 stænger rabarber i små stykker
50g hindbær
2 dl vand
2 tsk sukker
2 blade udblødt husblas
- Vand, hindbær, rabarber og sukker koges godt sammen i ca 10 min.
- Hældes igennem en finmasket si, afskummes med en ske og tilsæt husblas
- Afkøles, og hældes derefter forsigtigt ovenpå kagen, til der ca. er et 5 mm lag over hele overfladen
- Kagen afkøles ca. 1 time eller mere, og kan derefter pyntes
Velbekomme 🙂