Pizzadej

Hjemmelavet pizza er nu engang bare det bedste 🙂 Og til en god pizza kræves der en god tynd og sprød bund.

Vi laver meget ofte hjemmelavet pizza og benytter altid denne lette, men rigtig lækre opskrift til bunden. Vi laver vores pizzaer på en pizza-sten i gasgrillen, men de kan også sagtens laves i ovnen

Tip: Placer evt. pladen i nederste rille og bag ved 230 grader varmluft (gerne grill)

Opskrift – til 2 runde i alm størrelse

450g mel (Jeg bruger 1/2 alm – 1/2 tipo 0)

25g gær

2,5 lunt vand

1 spsk sukker

1/2 spsk groft salt

2 spsk Olivenolie

Opløs gæren i det lune vand og rør til det er helt ensartet

image

Tilsæt det resterende og ælt dejen godt igennem

image

Når dejen er færdig æltet skæres der et kryds i, og det sættes til hævning i 45 min, med film over

image

Dejen deles i 2 lige store dele, som strækkes ud så meget som muligt, før det udrulles til den ønskede størrelse

Smør med tomat sauce og kom det ønskede fyld på. Bages til kanten er gylden. Ca. 10-20min

imageimageimageimage

 

Bon appetit

image