Hjemmelavet pizza er nu engang bare det bedste 🙂 Og til en god pizza kræves der en god tynd og sprød bund.
Vi laver meget ofte hjemmelavet pizza og benytter altid denne lette, men rigtig lækre opskrift til bunden. Vi laver vores pizzaer på en pizza-sten i gasgrillen, men de kan også sagtens laves i ovnen
Tip: Placer evt. pladen i nederste rille og bag ved 230 grader varmluft (gerne grill)
Opskrift – til 2 runde i alm størrelse
450g mel (Jeg bruger 1/2 alm – 1/2 tipo 0)
25g gær
2,5 lunt vand
1 spsk sukker
1/2 spsk groft salt
2 spsk Olivenolie
Opløs gæren i det lune vand og rør til det er helt ensartet
Tilsæt det resterende og ælt dejen godt igennem
Når dejen er færdig æltet skæres der et kryds i, og det sættes til hævning i 45 min, med film over
Dejen deles i 2 lige store dele, som strækkes ud så meget som muligt, før det udrulles til den ønskede størrelse
Smør med tomat sauce og kom det ønskede fyld på. Bages til kanten er gylden. Ca. 10-20min
Bon appetit