Denne kage blev årets nytårs kage herhjemme, men den kan også meget vel spises, alle andre tider på året.
Kagen er en blanding af sødt, blødt og syrligt. Kagen kan med fordel laves dagen før.
Opskriften får i her… Rigtig godt nytår ?
Opskrift – form Ø18 til ca 10 pers
Marcipan bund
2 æg
66g sukker
45g mel
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
20g revet marcipan
Chokolade creme
150g mørk chokolade
1/2 dl mælk
2 dl fløde
2 blade husblas
Jordbær puré
150g frosne jordbær
1 dl vand
1 tsk sukker
1 1/2 blad husblas
Jordbær/asti mousse
1 æg
100g sukker
300g frosne jordbær
50g hvid chokolade
1 dl Asti eller champagne
6 blade husblas
3 dl fløde
Marcipanbund: Æg og sukker piskes lyst og luftigt. Det øvrige vendes forsigtigt i, uden alt luften slåes ud. Kommes i en smurt springform Ø18, og bages 15min ved 200 grader. Afkøles. Og placeres efterfølgende på et fad, med en kagering med kageplast omkring.
Tip: skær yderste “brændte” kant af, så blir snittet pænere
Chokolade creme: Husblas udblødes i koldt vand i 20min. Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. Mælkes opvarmes efterfølgende i en gryde indtil det koger. Husblasen røres ud i mælken og det hældes i chokoladen og røres sammen.. Lad det afkøle let.
Fløden piskes til flødeskum og vendes sammen med chokoladen. Chokolade cremen hældes over bunden og kagen sættes på køl 2 timer.
Jordbær puré: Husblas udblødes i koldt vand i min. 5 minutter. Bær, sukker og vand kommes i en gryde og koges godt op. Pureres efterfølgende med en stavblender og husblasen røres i. Lad det afkøle til stuetemp. Og hæld det derefter forsigtigt over chokolade cremen. Afkøles i 2 timer eller natten over.
Jordbær/Asti mousse: Husblas udblødes i koldt vand i 20min. Jordbærene kommes i en gryde og koges op, til de kan stavblendes til puré.. Chokoladen hakkes og kommes i den varme puré indtil det er smeltet. Hæld asti og husblas i og rør godt sammen. Afkøl let.
Sukker og æg kommes i en skål og piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 min. Vendes sammen med den let afkølede jordbær puré.
Fløden piskes til skum og det hele vendes forsigtigt sammen.
Kagen tages ud af kageringen og der kommes et nyt stykke plastik inde i ringen. Ringen placeres nu over kagen, med ca. 1 cm fri hele vejen rundt. Jordbær moussen hældes over kagen, så det løber godt ned af siderne. Kagen sættes på køl i min. 3 timer inden den pyntes.
Pynt: Jeg har valgt at pynte med flager af tempereret chokolade, moussebomber, tørrede korn blomster og stjerner/tal af fondant, malet med guldstøv