Nytårskage med jordbær & asti

image

Denne kage blev årets nytårs kage herhjemme, men den kan også meget vel spises, alle andre tider på året.

Kagen er en blanding af sødt, blødt og syrligt. Kagen kan med fordel laves dagen før.

Opskriften får i her… Rigtig godt nytår ?

image

image

image

Opskrift – form Ø18 til ca 10 pers

 

Marcipan bund

2 æg

66g sukker

45g mel

1/2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk bagepulver

20g revet marcipan

 

Chokolade creme

150g mørk chokolade

1/2 dl mælk

2 dl fløde

2 blade husblas

 

Jordbær puré

150g frosne jordbær

1 dl vand

1 tsk sukker

1 1/2 blad husblas

 

Jordbær/asti mousse

1 æg

100g sukker

300g frosne jordbær

50g hvid chokolade

1 dl Asti eller champagne

6 blade husblas

3 dl fløde

 

Marcipanbund: Æg og sukker piskes lyst og luftigt. Det øvrige vendes forsigtigt i, uden alt luften slåes ud. Kommes i en smurt springform Ø18, og bages 15min ved 200 grader. Afkøles. Og placeres efterfølgende på et fad, med en kagering med kageplast omkring.

Tip: skær yderste “brændte” kant af, så blir snittet pænere

image

 

Chokolade creme: Husblas udblødes i koldt vand i 20min. Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. Mælkes opvarmes efterfølgende i en gryde indtil det koger. Husblasen røres ud i mælken og det hældes i chokoladen og røres sammen.. Lad det afkøle let.

Fløden piskes til flødeskum og vendes sammen med chokoladen. Chokolade cremen hældes over bunden og kagen sættes på køl 2 timer.

image

image

 

Jordbær puré: Husblas udblødes i koldt vand i min. 5 minutter. Bær, sukker og vand kommes i en gryde og koges godt op. Pureres efterfølgende med en stavblender og husblasen røres i. Lad det afkøle til stuetemp. Og hæld det derefter forsigtigt over chokolade cremen. Afkøles i 2 timer eller natten over.

image

image

 

Jordbær/Asti mousse: Husblas udblødes i koldt vand i 20min. Jordbærene kommes i en gryde og koges op, til de kan stavblendes til puré.. Chokoladen hakkes og kommes i den varme puré indtil det er smeltet. Hæld asti og husblas i og rør godt sammen. Afkøl let.

Sukker og æg kommes i en skål og piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 min. Vendes sammen med den let afkølede jordbær puré.

Fløden piskes til skum og det hele vendes forsigtigt sammen.

image

image

 

Kagen tages ud af kageringen og der kommes et nyt stykke plastik inde i ringen. Ringen placeres nu over kagen, med ca. 1 cm fri hele vejen rundt. Jordbær moussen hældes over kagen, så det løber godt ned af siderne. Kagen sættes på køl i min. 3 timer inden den pyntes.

 

image

 

Pynt: Jeg har valgt at pynte med flager af tempereret chokolade, moussebomber, tørrede korn blomster og stjerner/tal af fondant, malet med guldstøv

image

image

image