Nytårskage med Citron & Karamel

Mums siger jeg bare… Denne lille dessertkage, endte endnu bedre ud end jeg havde regnet med 🙂 Men det er jo kun godt.
Jeg har længe gået med ideen til denne lille kage, og nu kom tiden til, at den skulle føres ud i livet.

Den består af en chokoladebund med mandler, en hasselnødbund, karamelcreme, hvidchokolade ganache, hindbær marmelade, choklade og Citronfromage.
Ja det lyder omsonst, men det er så små dele, at det faktisk er ret ligetil at lave 🙂 Og de ender bare SÅ lækre ud…

Leder du efter en udførlig dessert, med en opskrift som du kan følge til punkt og prikke.. Så er det ikke denne kage du skal lave.
For jeg har lavet den på slum . dumt men om ikke andet sandt 🙂 Så målene mm. er ca.. og der skal føles lidt frem.
Dog kan alle delene, med undtagelse af den hvidechokolade ganache, laves flere dage i forvejen og kommes i fryseren til den skal samles.

Jeg har lavet citronfromagen i en mini donut form, har du ikke denne, kan en halvkugle eller cylinderform bruges.

Held & Lykke

 

9867404A-E297-4BB4-95AB-A0B7D0CDA394

FFAA3761-1355-4DB0-BF64-4907EE1A2D8C

1BF119FE-FB2E-44DF-987F-F52B020061CF

 

Nytårskager -4 pers.

 

Chokoladebund:

2 æg

66g sukker

30g mel

14g usødet kakao

20-25g hakkede mandler

½ tsk bagepulver

  • Æg og suker piskes lyst og luftiigt
  • Mel, bagepulver og kakao sigtes sammen, og vendes forsigtigt i den luftige æggesnaps
  • mandlerne tilsættes
  • smørres ud på et stykke bagepapir i ca. 1 cm tykkelse og bages ca.  10 min ved 180 grader
  • Afkøles –

 

 

Nøddebund:

60g hasselnødder

20g mandler

1 tsk vaniljesukker

½ tsk bagepulver

20g digestive kiks

2 æggehvider

80g sukker

  • Hasselnødderne kommes på en bageplade, og ristes i ovnen i ca. 5 min ved 200 grader. Gnub derefter de løse skaller af
  • Hasselnødder og mandler hakkes groft i en minihakker (eller i hånden, hvis ikke du har en hakker)
  • Vaniljesukker, bagepulver og kiks blendes ligeledes, til det danner en fin mel
  • Æggehvider og sukker piskes godt sammen, til en luftig masse, og nødder samt kiksemelet vendes i og røres godt sammen
  • smørres ud på et stykke bagepapir i ca. 1 cm tykkelse og bages ca.  15 min ved 180 grader
  • Afkøles

 

 

Citronfromage:

2 blade husblas

Saft fra 2 citroner

Skal af ½ citron

50g sukker

1 æggeblommer

2 dl piskefløde

 

  • Husblas udblødes i en masse koldt vand i minimum 10 minutter
  • Citron saft, den revet skal og sukker kommes i en kasserolle, og koges op indtil sukkeret er smeltet, afkøles derefter 4-5 minutter
  • Æggeblommerne kommes op i kasserollen, sammen med sukkerlagen og gryden kommes tilbage på blusset over svag varme. Pisk nu med elpisker direkte i gryden, indtil massen bliver tyk og cremet.
  • Vend derefter husblas i den lune creme, så det smelter godt sammen.
  • Afkøles i 10min ca.
  • Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med citroncremen
  • Citroncremen kommes i den ønskede form, og sættes i fryseren i et par timer – eller dage…

 

 

Chokolade plader og pynt:

100g mørk chokolade

  • Chokoladen tempereres og smørres ud på et stykke kagefolie
  • Når chokoladen har sat sig let, udstikkes den i Ø6-8 og lægges på køl
  • Den sidste chokolades bruges til snirkler, som laves ved at dyppe en knivspids i chokoladen og sætte den på kagefolie, som derefter bøjes let
  • Andet pynt kan også benyttes 🙂

 

Hvid chokoladeganache:

50g hvid chokolade

40ml fløde

  • Chokoladen hakkes let og kommes i en skål
  • Fløden kommes i en kasserolle, og opvarmes til kogepunktet, hældes derefter over chokoladen
  • Afkø ganachen og pisk den let op når den er helt kold
  • Kommes på sprøjtepose

 

 

Derudover skal du bruge:

½ dåse karameliseret mælk

4 tsk hindbær syltestøj

Guldstøv/bladguld

 

Samlingen:

  1. Udstik alle dine bunde i samme størrelse, placer derefter chokoladebunden nederst, og efterfølgende nøddebunden
  2. Kom karamellen i en sprøjteposte og sæt 4 dutter på hvert “hjørne” af bunden
  3. Udfyld hullerne imellem med hvid chokolade ganache, så der dannes et hul i midten
  4. Kom 1 tsk syltetøj i midten
  5. Læg chokoladepladen let ovenpå, og placer din frosne citronfromage ovenpå
  6. Fyld hullet med karamel (hvis du bruger donutform) og pynt
  7. Optø på køl til den skal serveres – kan sagtens laves om morgenen…

 

God fornøjelse

9867404A-E297-4BB4-95AB-A0B7D0CDA394

No Comments

Leave a Comment