Macarons med Saltkaramel

Endnu en helt fantastisk omgang macarons, denne gang med cremet fyld af saltkaramel 🙂 Beklager den sene levering af opskriften..

Så uden yderligere introduktion, kommer opskriften her…. God bagelyst!

 

img_7964

 

Skaller:

85g Flormelis

50g Mandelmel

45g Æggehvider

1½ spsk sukker

 

  • Sukker og æggehvider piskes 3-4 minutter ved høj hastighed, til en luftig marengs – ønskes de farvet, tilsættes farven her
  • Flormelis og mandelmelet sigtes ned i massen, så alle klumper forsvinder
  • Massen vendes nu sammen, ved at trykke det let mod skålens kant, dette gøres lige nøjagtigt 35 gange 🙂
  • Dejen kommes nu i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjtes på en bageplade i ensartede runde, på størrelse med en 5kr
  • Pladen bankes hårdt mod bordet 2-3 gange, så luftbobler forsvinder, og skallerne hviler nu 30min ved stuetemp. før bagning
  • Opvarm ovnen på 160 grader klassisk ovn, og bag dem i 12 minutter
  • Afkøles før de fyldes med cremen
  • Tip: Er du usikker på størrelsen, så tegn rundt om en 5kr med kuglepen, på bagsiden af bagepapiret

 

img_7989

img_7990

img_7991

(dej som er farvet lyserød)

img_7953

img_7961

 

 

Saltkaramel:

 

Cremen kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes en lille klat på halvdelen af skallerne, hvorefter du drysser et lille drys havsalt ovenpå.

Tip: Par skallerne så de er ens i størrelsen, inden du sprøjter cremen i

 

img_7962

img_7964