Arh men altså, ved næsten ikke hvad eg skal sige 🙂 Denne kage er endt endnu mere lækker ud, end jeg overhovedet kunne forestille mig..
Den perfekte kombination af chewy brownie, mousser, karamel & Peanuts, uden at være sødt i sødt..
Selve mousse kuplen er støbt i 2 forskellige størrelse silikoneforme – “Silikomart Dome” i størrelserne Ø11,5 og Ø18. Begge kan købes lige her: www.cakesandmore.dk. Formene kan også bruges til ex. is
Karamelmoussen og glaze er lavet af Callebaut Gold, som er en karamel chokolade med et let hit af salt..
Den kan ligeledes købes ved www.cakesandmore.dk
Ønsker du ikke at investere i dette, kan du evt. også selv lave “karamelliseret chokolade” – en tur på google kan vise dig hvordan.
Og nu til opskriften 🙂 Rigtig god fornøjelse.
#sponsoreretindlæg
Tip: Kagen kan med fordel laves over nogle dage, da mousserne gerne må være helt frosne
Opskrift – ca. 15 pers
i øvrigt skal du bruge:
Guldstøv
Spiselige blomster
Små chokoladekugler
Mandler/peanuts til pynt
ca. 50g chokolade til kantbånd
Kageplast
Karamel mousse:
180ml fløde
80g Callebaut Gold
1 blad husblas
1 knps salt
- Udblød husblas i koldt vand
- 50ml fløde kommes med chokoladen i en kasserolle, og smeltes sammen
- Husblas tilsættes og det røres godt sammen
- Det resterende fløde piskes til let skum, og vendes sammen med chokoladen
- Moussen kommes i formen med Ø11,5 og sættes på frys, til den har sat sig
Peanut karamel:
50ml fløde
100g sukker
50g hakkede peanuts
- Fløden varmes i en kasserolle, og sættes til side
- Sukkeret smeltes i en kasserolle,til det er helt gyldent, og den lune flødes piskes i, lidt af gangen – Skulle det klumpe lidt, smelt det da sammen igen over varmen.
- Peanuts røres i, og massen fordeles oven på den satte karamelmousse.
- Formen kommes tilbage på frys
Chokolademousse:
300 ml fløde
150g lys chokolade
2,5 blad husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- 100ml fløde smeltes sammen med chokoladen, i en kasserolle
- Husblas tilsættes og røres godt sammen
- Det resterende fløde piskes til let skum, og vendes sammen med chokoladen
- Hældes i silikoneformen med Ø18, og sættes på køl i 5 minutter
- Karamelmoussen befries fra den lille form, og trykkes ned i chokolade moussen, så overfladen er så glat som muligt, men uden den trykkes helt i bund
- Sættes på frys, til den er helt fast
Brownie:
110g smør
2 æg
3 dl sukker
1 ½ dl. mel
4 spsk usødet kakao
2 tsk vaniljesukker
1 knps salt
- Smørret smeltes og afkøles let
- Æg og sukker piskes sammen
- Mel, vaniljesukker, salt og kakao sigtes i ægge blandingen og vendes sammen
- Smørret tilsættes og vendes sammen, til en samlet dej
- Kommes i en form Ø22 – Jeg bruger en kagering foret med bagepapir
- Bages i 25 min ved 175 grader
- Afkøles og smørres evt. med et tyndt lag Nutella
Karamel glaze:
100ml sødmælk
50g sukker
3 blade husblas
140g Callebaut Gold (karamelliseret hvid chokolade)
- Husblas udblødes
- Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet.
- Husblas tilsættes og røres ud i mælken
- Mælken hældes over chokoladen og 1 tsk guldstøv tilsættes, og det røres forsigtigt sammen
- Kom chokoladen i en høj beholder, og stavblend – helt nede, så der ikke kommer luftbobler
- Afkøles til ca. 33 grader – og hæld over kagen i en hurtig bevægelse.
- Kagen sættes oven på brownie bunden
Tip: Sæt ex. kagen på et glas, ovenpå lidt stanniol med bøjede kanter. Så sviner glazen ikke
Chokoladekant/pynt:
Denne del KAN udelades, men giver dog kagen det der ekstra finish 🙂
Tag et stykke kageplast, og klip det i den længde der er rundt om kagen, og så ca. 3-4 cm højt. Læg kageplasten på et stykke stanniol, som er lidt længere.
Smelt og temperer chokoladen og hæld den ud på din kageplast. Smør det let ud, så chokoladen er ligelidt fordelt.
Lad det sætte sig kort, løft plasten op og placer den rundt om kagen – Du har kun et forsøg, så vær så præcis som muligt.
Lad chokoladen sætte sig på køl i 5-10 min, og løsne forsigtigt et hjørne af plasten og træk det af 🙂
Kagen pyntes nu med hakkede mandler og peanuts rundt i kanten.
Samt friske blomster, chokoladekugler & guldstøv
Velbekomme