Endnu en opskrift med Oreos – men de er altså også bare så lækre ? Denne gang i en hjemmelavet version, med en lækker karamelcreme..
Opskriften fandt jeg oprindeligt inspiration fra ved twin-food.dk, men blev idag mindet om at det var længe siden at jeg havde bagt dem, da onlinemagasinet ChriChri bragte en opskrift meget ligende. Deres versioner kan i finde via deres hjemmesider ?
Opskrift – ca. 16 stk.
Kiks:
50g usødet kakao
125g mel
1 tsk vaniljesukker
100g koldt smør
85g sukker
1 æg
1 spsk vand
- Alt det tørre kommes i en skål og smørret kommes i, i små tern. Dejen røres godt sammen indtil smørret er smuldret helt ud
- Tilsæt ægget og vandet, rør til massen er samlet
- Pak massen ind i et stykke film og læg på køl i 20min
- Udrulles i lidt mel, til ca 3mm tykt. Udstikkes i 32 cirkler som placeres med lidt mellemrum, på en bageplade
- Bages 8min ved 180 grader og afkøles
Karamel smørcreme:
2,5 spsk sukker
0,75 dl vand
80g flormelis
1 tsk vaniljesukker
80g blødt smør
- Sukkeret drysses ud på en pande og smeltes ved middel varme, til det er helt lysebrunt.
- Vandet tilsættes og det koges sammen til en tyk sirup – det tager ca 10min
- Sættes til afkøling i minimum 30min
- Smør, vanilje og flormelis piskes i 5 min til en let og luftig creme – karamellen tilsættes og det piskes sammen.
- Smørcremen kommes i en sprøjtepose, og der kommes en lille klat på hver anden kiks, og samles så 2 og 2.
- Opbevares køligt