Cheesecake, chokolade OG karamel… det kan da umuligt gå galt… Og det har det heller ikke gjort i denne opskrift. En lækker, sød og cremet cheesecake, hvis smag minder lidt om de lækre skildpadder fra Tom’s.
Jeg har valgt at lave kagen i en Ø18 form, men egentlig kunne den også sagtens portions anrettes i nogle små forme, hvis det nu skal se lidt mere overdådigt ud.. Men det kan DU jo prøve dig frem med 🙂
Håber i kan lide kagen 🙂 Rigtig god bage-fornøjelse
Brownie bund:
100g blødt smør
125g flormelis
2 æg
50g mel
100g smeltet mørk chokolade
- Smør og flormelis piskes lyst og luftigt
- Æg tilsættes et af gangen, og der piskes godt imellem
- Melet kommet i, og til sidst den smeltede chokolade
- Kommes i en form Ø18, og bages ca. 25 min ved 190 grader
- Når den kommer ud, skæres den yderste kan af, hvis den er blevet for mørk
Cheesecake:
2 dl fløde
3 blade husblas
40g flormelis
25g brunfarin
3 spsk creme fraich
150g Philadelphia smørost
1 tsk romessens
125g Dulche de leche (Kan købes færdigt eller laves sådan her: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/
- 1 ½ dl fløde kommes i en skål og piskes til let skum – sæt til side
- Husblas udblødes i vand i 10 min, og kommes derefter en i kasserolle, sammen med den sidste ½ dl fløde, som lunes indtil det er smeltet sammen
- Det resterende kommes i en skål, og piskes til der ikke er flere klumper
- Halvdelen af ostecremen kommes op i kasserollen og røres godt sammen med husblas/fløde. Derefter kommes det retur og blandes sammen i den anden skål
- Flødeskummet vendes i til sidst
Derudover skal du bruge:
Bagering
Kantfolie 8cm
Chokoladesauce/smeltet chokolade
Smeltet Dulche de leche (opvarmes kort i mikroovnen)
Lidt hakket chokolade – jeg brugte hvid og mørk
Sådan gør du…
- Kagen anbringes på det ønskede kagefad, og bageringen med kantfolie anbringes udover, så der er ca. 1 cm fri hele vejen rundt
- Ostemassen hældes udover og fadet bankes let i bordet, så det kommer helt ned om kanten, og evt. luftbobler forsvinder
- Kagen sættes på køl i ca. 2 timer, hvorefter kantfolien forsigtigt fjernes, og kagen pyntes som ønsket
Velbekomme 🙂