Kanelstang

temporary

 

Det eneste der stikker en god kanelsnegl, er en super lækker og godt snasket kanelstang.

De minder jo egentlig ret meget om hinanden, men kanelstangen er lige lidt mere lækker, pga. vaniljecremen.

Denne kanelstang er ligeså flot som bagerens, men smager bare meget bedre.

Denne opskrift giver 2 store kanelstænger – Billede guide i bunden.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

IMG_1630

 

Dej:

50g gær

3 dl mælk

2 æg

3 spsk sukker

1 tsk salt

1 tsk kardemomme

1/2 tsk kanel

500g mel

 

 

Vaniljecreme:

Her snyder jeg og bruger ½ brev fra Dr. Oetker – start med at lav denne og sæt på køl
ellers kan denne bruges: http://www.tinesverden.dk/vaniljecreme

 

Remonce:

200 g blødt smør

200 g brunfarin

2 spsk kanel

 

 

Dej:

  1. Lun mælken og udrør gæren heri
  2. tilsæt sukker, kardemomme, kanel og æg – rør godt
  3. tilsæt melet lidt af gangen og salt. Ælt dejen grundigt igennem indtil den lige netop ikke klistrer
  4. Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve et lunt sted ca. 30 min

 

Remonce:

  1. Sørg for smørret er blødt – IKKE smeltet
  2. Rør smør, brunfarin og kanel godt sammen, til det ser sådan her ud.
  3. Bland derefter vaniljecremen godt i

 

Selve kanelstangen:

  1. Del dejen i 2 dele og udrul dem til ca. 35×45 cm
  2. Fordel derefter remoncecremen på dejen
  3. Rul dejen sammen til en rulle og klip hakker i den, skiftevis i hver side.
  4. Lad stangen hæve ca. 20 min på bagepladen
  5. Pensel med sammen pisket æg.
  6. Bages ved 200 grader i ca. 15min til den er gylden
  7. Bages enkeltvis og på hver sin plade
  8. Når den er afkøles kan den pyntes med glasur

 

image

image

image

image

temporary

temporary

temporary

 

 

3 Comments

  • Anonym 12. juni 2016 at 11:43

    Kan også bages i aloforme 2 stænger, dybt snit i midten, trykkes let ud. så er bagetiden ca. 5-8 min længer .(kun vejledende) varierer fra oven til oven.

    Super go’?

    Reply
    • Anonym 6. juli 2016 at 5:36

      Lad kanelstængerne hæve ca. 20 min. Lige inden bagningen.

      Reply
    • Lone Olesen 6. juli 2016 at 5:43

      Hæv ca. 20 min inden bagningen. Bland remonce og creme sammen, så er det nemmere at smøre ud og fordelingen er også nemmere.?

      Reply

Skriv et svar til Anonym Cancel Reply