Kaffe Chokolade Kage

Min bedste veninde er pjattet med både Kaffe og chokolade – hvem er ikke det ?

Og idag spurgte hun pænt, om jeg ikke ville bage denne lækre mørke chokolade kage, med undertoner af kaffe, til hende.

og selvfølgelig ville jeg det.. Opskriften får i her..

 

Kage:

140 g blødt smør
200 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
3 æg
150 g mel
4 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
1⁄2 tsk fint salt
1 spsk instant kaffepulver
2 dl mælk

 

  • Sukker og smør piskes sammen
  • Æggene tilsættet et af gangen og piskes godt imellem hvert
  • Alt det tørre sigtes sammen
  • Mælken lunes og kaffe pulveret opløses heri
  • Melblanding og mælk røres skiftevis i, til dejen er jævn
  • Fyldes i en smurt springform Ø22
  • Bages ca 30min ved 200 grader varmluft
  • Afkøles

 

Chokolade Ganache:

150 g Chokolade (jeg brugte 55%)

1/2 spsk instant kaffepulver

100ml mælk

  • Chokoladen hakkes fint
  • Mælken kommes i en kasserolle sammen med kaffepulveret og bringes til kogepunktet
  • Røres sammen til jævn masse og afkøles til det tykner
  • Smørret ud over den afkølede kage og pyntes med hakket lys chokolade

 

Tip: Hvis du vender kagen om, og bruger bunden som top, får du en mere jævn overflade

 

Velbekomme

No Comments

Leave a Comment