Jordbær Trifli

Jeg ELSKER trifli – og er derfor også en kæmpe fan af denne version.. Sød, syrlig, knasende og med undertoner af lakrids.

Og så er den nem og hurtig at lave. Kræver få råvarer og kan nemt laves i god tid, inden man feks får gæster.

Og er man ikke med på hele “lakrids i maden” hypet, så kan man bare undlade det.

 

Opskriften får i her ?
Til 4 glas


10 store jordbær
En sjat ublandet hyldeblomst saft
15 Makroner
lakrids marengs (kan udelades)
2 æggeblommer
1 spsk sukker
2 dl fløde

1/2 vaniljestang (evt 2 tsk vaniljesukker)

 

Jordbær skæres i små stykker og ligges til at trække i hyldeblomst saften – minimum 1 time.

Vaniljecreme:

Fløden piskes i en skål for sig.
Æggeblommerne piskes tykke med sukker og vanilje.
Fløden vendes lidt af gangen, forsigtigt i æggemassen.

Lakrids marengs:
1 æggehvide piskes stiv med 50g sukker og 1 tsk lakridsgrandulat.
Sprøjtes i små toppen og bages i 1 time ved 100grader.
Kan gemmes i op til 3 mdr i en tætsluttes dåse.

 

Væden hældes fra jordbærrene, og makronerne knuses fint i en frysepose.

Det samme med marengsne

Det hele ligges lag for lag, i små glas

  • Makroner
  • jordbær
  • vaniljecreme
  • makroner
  • jordbær
  • vaniljecreme
  • toppes med knust marengs

Sættes på køl indtil servering – gerne 4-6 timer

 

Velbekomme