IMG_9405

Hvidchokolade Lagkage med Brombær/Blåbær

Lavede disse smukke kager, til en venindes søns dåb i weekenden.
De består af svampede chokoladebunde, brombær puré, brombær/blåbær mousse med friske bær i og så er den støbt i hvid chokolademousse.. Det er lige til at blive glad af.

Opskriften er komprimeret, så størrelsen passer til en enkelt kage 🙂 God fornøjelse

 

IMG_9406

IMG_9404

 

 

Opskrift – Ø22 ca. 15 personer

 

Bunde:

200g sukker

6 æg

1o0g mel

40g usødet kakaopulver

1 tsk bagepulver

 

  • Sukker og æg piskes i 6 minutter, til det er let og meget luftigt
  • Mel, kakao og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i
  • Dejen deles i 3, og bages en af gangen i en smurt springform Ø22, i 13 min ved 180 grader
  • Afkøles

 

 

Hvid chokolade creme:

100g hvid chokolade

2,5 dl piskefløde

2 blade husblas

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • 0,5 dl fløde kommes i en kasserolle, sammen med den hvide chokolade. Opvarmes langsomt indtil chokoladen er smeltet.
  • Husblas udblødes i den lune chokolademasse og det afkøles let
  • Den resterende fløde piskes til let flødeskum, og det vendes forsigtigt sammen med chokoladecremen
  • Ønsker du små mousse toppe som pynt på kagen, tages 2-3 spsk fra, og lader det sætte sig let – Derefter sprøjtes der toppe ud på et stykke bagepapir, som sættes på frys til de skal bruges. Jeg brugte en fintakket stjernetyl

Tip: Kom først en smule flødeskum op i gryden til chokoladen, og vend det sammen – for derefter at kom det hele retur i flødeskummet. så undgår du nemmest at det skiller

 

 

Brombær/blåbær mousse:

150g brombær

50g blåbær

1 spsk citronsaft

5 tsk sukker

2 tsk vaniljesukker

2,5 dl fløde

3 blade husblas

½ dl vand

  • Husblas udblødes i koldt vand i min. 5 min.
  • Bær, vand, citronsaft, vanilje og sukker koges godt sammen, i ca. 10 min. og stavblendes til fin puré
  • ca. 5 spsk af pureen tages fra og gemmes til senere brug
  • Husblas tilsættes og røres godt, afkøles derefter til det har stuetemp
  • Fløden piskes til flødeskum
  • Når pureen er klar vendes det forsigtigt sammen med flødeskummet

 

 

 

Samling – step 1:

  1. En kagering fores med kageplast, og den første bund kommes i
  2. Fordel den hvide chokoladecreme på bunden, og læg næste bund ovenpå
  3. Smør nu den tidligere gemte rene pure ud på bunden, og fordel derefter brombær/blåbær moussen ovenpå. Kom dernæst de rå blåbær ned i moussen og læg sidste bund på og tryk let sammen
  4. Lad kagen sætte sig på køl i ca. 3 timer – gerne længere
  5. Fjern kageringen og plast og gør næste del klar

 

 

 

Hvid chokolademousse til støbning:

200g hvid chokolade

5 dl piskefløde

4 blade husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • 1 dl fløde kommes i en kasserolle, sammen med den hvide chokolade. Opvarmes langsomt indtil chokoladen er smeltet.
  • Husblas udblødes i den lune chokolademasse og det afkøles let
  • Den resterende fløde piskes til let flødeskum, og det vendes forsigtigt sammen med chokoladecremen

Tip: Kom først en smule flødeskum op i gryden til chokoladen, og vend det sammen – for derefter at kom det hele retur i flødeskummet. så undgår du nemmest at det skiller

 

 

 

Samling – step 2:

  1. Sæt nu kageringen tilbage om kagen, men denne gang skal der være ca. 1 cm luft fri, hele vejen rundt – Kom kageplast i
  2. Den hvide chokolade mousse, hældes nu forsigtigt i. Start med at komme det ned langs kanten og så til slut på toppen
  3. Glat toppen så pænt ud som muligt, og bank faddet med kagen let ned i bordet nogle gange
  4. Sættes på køl i minimum 3 timer – gerne længere
  5. Kagen befries fra kageringen og plasten fjernes forsigtig – Et godt tip er at lave en skarp kniv køre rundt langs plasten først
  6. Pyntes

 

 

 

Derudover skal du bruge:

50g blåbær som skal rå i moussen

Lidt ekstra blåbær til pynt

Marcipan blomster

Hakket hvid chokolade

Sølvstøv

 

IMG_9386

IMG_9387

IMG_9406

 

11 Comments

  • Irene glentedal 25. marts 2017 at 5:48

    Hej.
    Super flot kage. Hvordan får du farven på marcipanblomsterne?
    Mvh. Irene

    Reply
    • Tinesverden 25. marts 2017 at 8:16

      Tak 🙂
      De er indfarvet med pastafarve.
      Royal Blue fra Sugarflair

      Reply
  • Dorte 29. marts 2017 at 18:04

    Hej Tine,
    Så fine kager 🙂
    Jeg skal lave én kage til 30 personer, så i princippet skal jeg vel bare gange din opskrift med 2? Men hvor stor en springform, vil du tro, at jeg skal bruge?
    Har du også lavet bogstaverne med indfarvet marcipan eller har du brugt fondant?
    Vh. Dorte

    Reply
    • Tinesverden 30. marts 2017 at 18:19

      Mange tak 🙂
      Det kan du nemlig ja.. Til 30 pers ville jeg bage i en Ø30 form ca. Og så sørg for at kagen er minimum 8cm høj. Så er der rigeligt.
      Mvh Tine

      Reply
    • Tinesverden 30. marts 2017 at 18:19

      Blomsterne er af indfarvet marcipan

      Reply
      • Dorte 30. marts 2017 at 18:24

        Tak for hurtigt svar 🙂
        Sidder netop og er igang med planlægningen af kagerne. Tænker at bage bundene her i weekenden og fryse dem, så det “kun” er mousserne, der skal forberedes op til konfirmationen, som kagen skal bruges til.

        Reply
  • Irene 14. april 2017 at 11:57

    Hej.
    Blomster og tal “hænger” de selv fast i den hvide chokolademousse eller skal de “limes” fast?
    Skal den pyntes i sidste øjeblik så den blå marcipan ikke farver moussen? Beklager mine mange spørgsmål, men gør det ikke så meget i denne form for kager.

    Reply
    • Tinesverden 17. april 2017 at 9:14

      De hænger selv fast og marcipan smelter kun på en frugt mousse 🙂 så bare pynt løs

      Reply
  • Konfirmationskager til Viktor og Valdemar | Dortes kager 25. juni 2017 at 20:28

    […] herunder har jeg fundet hos http://www.tinesverden.dk – den er virkelig god. Den er dog noget til den søde side fordi der er så meget hvid […]

    Reply
  • Kirstine 18. juli 2017 at 10:46

    Kan man bruge frosne bær i moussen? 🙂

    Reply
    • Tinesverden 20. juli 2017 at 16:38

      Ja det kan du godt..

      Reply

Leave a Comment