Honningkage Hjerter

Julen er hjerternes fest.. Eller Honninghjerternes fest 🙂 Ingen jul uden lækre honningkage hjerter, med lækker chokolade på.

De er helt perfekte som enten bordkort til julefrokosten, eller som en ekstra lille gave, til en som du kær.

Denne opskrift består af en fordej, som aller helst laves en måned til halvanden før, MEN hvis du ikke kan nå det, så er en uge eller 2 også bedre end ingenting..

 

img_8311

img_8306

img_8317

 

 

Opskrift – Giver ca. 25 hjerter

 

Fordej (laves ca. 1 måned før):

500g Honning

450g mel

 

Honning og mel blandes godt, til det er en hel samlet masse. Tilsæt melet lidt af gangen. Bliver dejen for tør, tilsæt da lidt mere honning.

Fordejen kommes i en tætsluttet bøtte og opbevares ved stue temp. til den skal bruges.

 

 

Honningkager:

Ca. 1 kg fordej (kan være blevet hård, men potasken opbløder den)

2 æggeblommer

10g hjortetaksalt

10g potaske

2 tsk vand

5g stødt kanel

5g stødt nellike

5g stødt ingefær

  • Æggeblommer og hjortetaksalt røres sammen
  • Potaske og vand blandes i en kop (det KAN blive varmt)
  • Potasken hældes i en skål til den hårde fordej
  • Æggeblommer, og de resterende ingredienser tilsættes og dejen æltes i 5-10min til den er blød og samlet
  • Udrulles til ca. 5mm og udstikkes til 25 hjerter – de hæver meget under bagning, så læg dem på 3 plader med god afstand
  • Bages 8min ved 180 grader
  • Afkøles og lægges i en bradepande uden låg, med et fugtigt viskestykke over, i ca. 3 dage før de er klar.. Men de kan holde sig helt op til en måned på køl…
  • Overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med glasur

 

Pynte glasur: (RI)

50g flormelis

æggehvide

  • Flormelisen kommes i en skål, og æggehviden tilsættes lidt af gangen, indtil konsistensen er let tyk, og kan danne små toppe

 

 

God fornøjelse

15 Comments

  • Camilla 20. september 2017 at 6:14

    Skal fordejen opbevares uden for køl?

    Reply
    • Tinesverden 20. september 2017 at 7:40

      Ja det skal den ?

      Reply
  • Camilla 18. november 2017 at 15:46

    Hejsa 🙂 Hvordan smager disse ift dem man køber hos en bager? Er der en honning du vil anbefale? Jeg elsker honningkager, men er sjovt nok ikke særlig glad for honning 😉

    Reply
    • Tinesverden 18. november 2017 at 15:57

      Uha altså sys de smager meget forskelligt, alt efter hvor de købes ? men ja, de smager som honningkager..
      Køber helt almindelig honning – den billige i ex Netto

      Reply
  • Mette 4. december 2017 at 16:26

    Skal det kun 2 tsk vand og 2 æggeblommer til at fugte dejen

    Reply
    • Tinesverden 4. december 2017 at 17:44

      Ja det er korrekt ? Kagerne blir bløde af fugten på køl

      Reply
  • Catharina 5. december 2017 at 7:27

    Skal viskestykket være fugtigt alle 3 dage? ?

    Reply
    • Tinesverden 5. december 2017 at 17:34

      Nej bare når du ligger det ind 🙂 og rent selvfølgelig

      Reply
      • Catharina Grann 5. december 2017 at 18:03

        Tusind tak.. de står nu på køkkenbordet med et viskestykke der blev fugtet godt ? skal de stå ude eller på køl i de 3 dage? ?

        Reply
        • Tinesverden 5. december 2017 at 18:34

          På køl 🙂

          Reply
  • Julie Nissen 14. december 2017 at 10:41

    Skal de stå på køl i de3 dage? eller først efter de 3 dage

    Reply
    • Tinesverden 14. december 2017 at 20:41

      På køl inden de overtrækkes ?

      Reply
  • Katja 19. december 2017 at 15:30

    Nu er de så bagt af, men – hvor stort er din udstikker? Vi har fået 16 stk ud af den dej, men hjerteformen har den ikke holdt.
    Vh
    Katja

    Reply
    • Tinesverden 21. december 2017 at 7:30

      Den er forholdt lille, da de hæver til dobbelt størrelse ? Formen afhænger af hvor “buet” din hjerteform er.

      Reply
  • Mette 20. november 2018 at 20:25

    Kan jeg mon lægge de bagte kager i lag i bradepanden, når de skal på køl? Jeg har nemlig lavet en stor portion;)

    Reply

Skriv et svar til Mette Cancel Reply