Julen er hjerternes fest.. Eller Honninghjerternes fest 🙂 Ingen jul uden lækre honningkage hjerter, med lækker chokolade på.
De er helt perfekte som enten bordkort til julefrokosten, eller som en ekstra lille gave, til en som du kær.
Denne opskrift består af en fordej, som aller helst laves en måned til halvanden før, MEN hvis du ikke kan nå det, så er en uge eller 2 også bedre end ingenting..
Opskrift – Giver ca. 25 hjerter
Fordej (laves ca. 1 måned før):
500g Honning
450g mel
Honning og mel blandes godt, til det er en hel samlet masse. Tilsæt melet lidt af gangen. Bliver dejen for tør, tilsæt da lidt mere honning.
Fordejen kommes i en tætsluttet bøtte og opbevares ved stue temp. til den skal bruges.
Honningkager:
Ca. 1 kg fordej (kan være blevet hård, men potasken opbløder den)
2 æggeblommer
10g hjortetaksalt
10g potaske
2 tsk vand
5g stødt kanel
5g stødt nellike
5g stødt ingefær
- Æggeblommer og hjortetaksalt røres sammen
- Potaske og vand blandes i en kop (det KAN blive varmt)
- Potasken hældes i en skål til den hårde fordej
- Æggeblommer, og de resterende ingredienser tilsættes og dejen æltes i 5-10min til den er blød og samlet
- Udrulles til ca. 5mm og udstikkes til 25 hjerter – de hæver meget under bagning, så læg dem på 3 plader med god afstand
- Bages 8min ved 180 grader
- Afkøles og lægges i en bradepande uden låg, med et fugtigt viskestykke over, i ca. 3 dage før de er klar.. Men de kan holde sig helt op til en måned på køl…
- Overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med glasur
Pynte glasur: (RI)
50g flormelis
æggehvide
- Flormelisen kommes i en skål, og æggehviden tilsættes lidt af gangen, indtil konsistensen er let tyk, og kan danne små toppe
God fornøjelse