Hindbær lagkage med koldskål

Sommeren synger på sidste vers, og det betyder store røde og lækre hindbær i min have – elsker det.

Denne kage er den skønneste kombi af nødder, søde syrlige bær og et hint af koldskål & lime.

 

 

 

 

Opskrift – ca. 10-15 pers.

 

Du skal bruge;
Silikoneform/foret form Ø16
Kagering – justerbar
Kageplast

 

Bund:

65g sukker

2 æg

40g mel

1 tsk vanilje sukker

½ tsk bagepulver

40g blandede hakkede mandler/hasselnødder

 

  • Sukker, vanilje og æg piskes i 5 minutter, til det er let og meget luftigt
  • Mel og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i og derefter de hakkede nødder.
  • Dejen kommes i en form Ø20 og bages i ca. 14 min ved 180 grader
  • Afkøles

 

 

Kompot:

75g Hindbær

1 blad husblas

1 tsk vaniljesukker

3 spsk sukker

2 spsk vand

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Hindbær koges med vand, sukker og vanilje i ca. 10 min.
  • Stavblendes og sies, så kernerne kommer fra, og husblas smeltes heri.
  • Støbes i en silikoneform Ø16 – Jeg bruger torte fra silikomart
  • Sætter sig på frys til den er helt fast

 

 

Hindbær mousse:

150g hindbær

50g sukker

1/3 af en vaniljestang

2 blade husblas

2 dl fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Hindbær, sukker og vanilje inkl. stang koges op, og stangen fiskes derefter op
  • Stavblend og kom husblas i. Pureen sies så kernerne kommer fra, og afkøl.
  • Pisk fløden til let skum og vendes derefter forsigtigt sammen med pureen
  • Kommes op i silikoneformen ovenpå kompotten og sætter sig på frost

Tip: Kan evt. laves nogle dage i forvejen, og opbevares i fryseren

 

 

Koldskåls mousse:

4 dl fløde

2 lime – saft & skal

1 dl koldskål – evt. den med jordbær

4 tsk sukker

4 blade husblas

1 bæger pasturiserede æggehvider

6 tsk sukker

  • Æggehvider og de 6 tsk sukker piskes til tyk guf, og sættes tilside
  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Lime saft og revet skal kommes i en kasserolle, sammen med 4 tsk sukker og varmes op.
  • Smelt husblas heri og vend derefter koldskålen i
  • Vend nu let sammen med guffen til en samlet creme
  • Fløden piskes til let skum og vendes sammen med guffen

 

 

Samlingen:

  1. Placer din nøddebund på det ønskede fad, og sæt dit hindbær indlæg midt på bunden
  2. Kom en kagering med kageplast i, omkring bunden, med ca. 1 cm luft omkring
  3. Hæld koldskåls moussen over og udglat overfladen
  4. Sæt på frys til kagen er helt fast – gerne til dagen efter.
  5. Befri kagen fra formen, spray med velvet spray; jeg bruger denne: https://kageoplevelser.dk/produkt/vellutina-velvet-spray-roed-150ml/
  6. Pynt med hindbær og revet limeskal

 

 

 

Kagen blev serveret til min morfars fødselsdag, og fik hurtigt ben at gå på 🙂
Så det eneste billede der findes af snittet er dette…

 

Billeder fra Instagram