Hindbær/Citron tærte

Syrlig, sød og sommerlig – det beskriver meget godt, denne friske tærte..
Den emmer af forår og sommer, og er med sin enkelthed perfekt, både til hverdag og fest.

Tærten kan med fordel laves dagen i forvejen dog skal marengsen først sprøjtes på, max. et par timer før servering.
Da den ellers vil smelte pga. syren fra citron cremen.

Kom så forår 🙂

 

 

 

Opskrift – Ø18

 

Bund:

125g mel

25g mandelmel

75g smør (koldt)

50g flormelis

1 knsp salt

½ æg

20g mørk chokolade

 

Kom mel,mandelmel, flormelis, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i 1 time

Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18
Bag ved 180 grader i cirka 12 min. eller til dejen er let gylden.
Når den kommer ud af ovnen, kommes chokoladen på og smørres ud som den smelter

 

 

 

Hindbær kompot:

100g hindbær

1 tsk vaniljesukker

2 tsk sukker

50g hvid chokolade

 

Kom hindbær og sukker op i en kasserolle, og bring det i kog.
Mos bærrene god ud, og smelt chokoladen heri.
Kommes i den bagte bund og sættes på frys i minimum 1 time

 

 

 

Citroncreme:

Saft af 1 økologisk citron

Revet skal af 1 økologisk citron

30g sukker

1 helt æg

1 blomme (gem hviden til marengsen)

40g sukker

1 tsk majsstivelse

2 tsk vand

25g smør

 

Citronskal, saft og 30g sukker kommes i en kasserolle og koges til sirup (til det tykner ca. 120 grader)
Æg, blomme og de 40g sukker kommes i en skål, og piskes godt sammen
Majsstivelsen opløses i vandet og hældes i æggemasse, og røres godt sammen
Citron siruppen kommes med op i skålen, røres sammen og det hele hældes tilbage i gryden
Citron cremen varmes op, under konstant omrøring indtil den får en tyk konsistens, afkøles let og smørret røres i
Hældes i tærtebunden, og sætter sig på køl – ca. 1-2 timer

 

 

 

Marengs:

2 æggehvider

150g sukker

50ml vand

 

Kog sukker og vand sammen til en sirup, det tager ca. 5 min. Bruger du termometer, så skal den ramme 120-123 grader.
Pisk æggehvidee til en hvid skum og tilsæt siruppen lidt efter lidt, mens du pisker. Pisk den grundigt ved høj hastighed i ca 10 min.
Kom marengsen i en sprøjtepose med eller uden tyl, og sprøjt små toppe ud.
Brand den let med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder, sæt da din ovn på grillfunktion og bag den et par minutter, til den er gylden. Men gå IKKE fra den, hold godt øje for pludselig går det stærkt.

 

 

 

Koraller:

10g mel

80g vand

25g olie – smagsneutral

Lidt lyserød pasta farve

 

Rør hvedemel, vand, olie, sammen i en skål. Tilsæt pastafarve.
Hæld ca. halvdelen af massen ud på en varm pande, og bag ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun.
Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Lad den afkøle og bræk forsigtigt korallen i mindre stykker.