Gulerodsboller

image

SØNDAG! Afslapning i hjemmet, sneen daler udenfor og duften af nybagte boller breder sig i hele huset – det er bare ren idyl!

Fik en opskrift på de lækreste gulerodsboller af en veninde for nogle år siden, og har kun justeret en smule på den, for at tilpasse den til netop min smag..

De er SÅ lækre lune fra ovnen, men de er også nogle af de slags boller, som også er lækre på 2. Og sågar 3. Dagen..

image

 

Opskriften får i her ?

 

Opskrift på 12 stk:

3 dl lunt vand

25g gær

1 1/2 dl raps olie

3 spsk sukker

1 tsk fint salt

600g hvedemel

2 gulerødder

 

  1. Gæren udrøres i det lune vand
  2. Olien og sukkeret kommes i
  3. Halvdelen af melen tilsættes og ovenpå det salten – Salten må ikke komme i direkte kontakt med gæret.
  4. Æltes sammen
  5. Gulerødderne skrælles og rives fint på et rivejern
  6. Tilsæt nu gulerødder og det sidste mel og ælt til dejen er lind
  7. Sættes til hævning et lunt sted i 45min
  8. Dejen deles i 12 lige store deles og formes til boller, pensles med mælk og efterhæver 10min mens ovnen varmer op. image
  9. Bages 15 min ved 200 grader varmluft

 

Velbekomme

image

image

image