Ingen Jul uden æbleskiver, og aller helst de hjemmelavede af slagsen 🙂
De er super nemme og lave – jovist det tager lidt tid, men det er absolut det hele værd. Hele smagen og den der bløde konsistens, den kan man altså ikke købe sig til, for 15kr for 20 stk.. For slet ikke at tale om duften… uhmm…
De eneste du skal have er en æbleskive pande, og sådan en kan købes i alle større supermarkeder for ca. 100kr.
Og så er det altså slut med masse producerede, fabriks æbleskiver.
Opskrift:
- 4 æg – deles i blommer og hvider
- 4dl letmælk
- 4dl mel
- 1dl cremefraich
- 1/4 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 2 spsk vand
- 100g smeltet smør
Æggeblommer piskes med sukker, salt og kardemomme. Smørret smeltes og tilsættes under piskning. Vand og cremefraich tilsættes ligeledes mens der piskes langsomt, og derefter melet.
Æggehviderne piskes stive og vendes i til sidst – forsigtigt.
Panden varmes op, og lidt smør kommes i.
Hullerne fyldes ca. halvt op med dej. Vendes jævnligt, ca. ½ omgang afgangen til de er helt runde og lukkede.
Serveres med Hindbær syltetøj og sukker.
Velbekomme
Hvor mange æbleskiver bliver der ca. Af en pot.
Der blir ca. 6 pandefulde.
Hvilken cremefraise bruger du? Kan man bruge yoghurt istedet?
Jeg bruger enten 9% eller 18%… Har desværre ikke forsøgt med youghurt.
Mvh. Tine
Fylder du mere dej i efterhånden som du drejer dem eller nøjes du med det du kommer i fra starten ? Skal helt klart prøve dem til jul ?
Blot det der er i fra start ?
Kan de fryses?
Kan de fryses
Ja de kan sagtens fryses 🙂 og lunes i enten ovn (sprød overflade) eller i mikroovn (blød overflade)
Hvornår skal mælken I?
xanax 2mg kamagra uk