Har længe haft lyst til at lave disse lækre donuts.. Ikke kun for at spise dem, men indrømmer at det faktisk allermest er for at pynte dem 🙂 Disse er lavet af en helt almindelig, men yderst lækker basis donut dej, uden så mange dikkedarer..
Prøv det, spring ud i det.. For det er faktisk super simpelt, og ikke mindst rigtig hyggeligt.
Opskrift – 24 stk
50g smør
2 dl mælk
20g gær
2 æg
70g sukker
1 tsk salt
525g mel
- Smelt smør og mælk sammen i en kasserolle, tag af og tilsæt gær når det er lillefinger varmt
- Tilsæt æg og pisk godt sammen, kom så sukker og salt op i og rør det hele sammen
- Vej melet af i en røreskål, og hæld hele mælke blandingen op i og rør til dejen er samlet og godt klistret
- Tildæk skålen med film og sæt dejen til hævning et lunt sted i 2 timer
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik dine donuts – Jeg brugte en rund udstikker i ca Ø 6-7cm og en tyl
- Placer på 2 bageplader og sættes til hævning i yderligere 45 min
- Opvarm olien i en gryde, og steg dine donuts 3-4 stykker af gangen til de er gyldne
- Afdryppes på køkkenrulle og pyntes når de er kolde
Derudover skal du bruge:
- 1 liter solsikke olie til stegning
- Glasur – Jeg lavede mit med lidt æggehvide og vand, og farvede det lyserødt med pastafarve
- Chokolade glasur – Smelt 100g chokolade med 2 spsk fløde, og rør godt sammen over vandbad
- PYNT: Krymmel, Frysetørret hindbær og hvad hjertet ellers begærer