IMG_9544

Cookies med Karamel & Hindbærmousse

Super lækkert lille dessert, med alt det bedste, hvis i spørger mig.

Kagen er bygget op af flere elementer; Fudgy Cookie bund, flydende saltkaramel, hvid chokolade mousse og hindbær mousse.
Egentlig er den lavet lidt af “rester” 🙂 Havde nogle moussebomber i fryseren med hvidchokolade, og da jeg pludselig så også stod med en rest hindbærmousse, tænkte jeg “Det skal da ikke gå til spilde” – og det må man sige at det ikke gjorde.

 

IMG_9574

IMG_9544

 

Opskriften den får i her..

 

4 stk.

Du skal bruge:

Form til moussebomber Ø1-2 cm
Portionsform – Jeg brugte en rillet form fra Blomterberg
Portionsbagering – alternativt en muffinform
Dr. Oetker – Saltkaramel, Muffincenter
Frysetørrede hindbær

 

Cookiebund:

35g blødt smør

35g mel

1 tsk sukker

2 tsk brun farin

1 tsk vaniljesukker

2 tsk mælk

10g hakket hvid chokolade

½ tsk lakrids grandulat

  • Alle tingene blandes i en skål og kommes i 4 portionsforme (muffinforme)
  • Bages i 12 min ved 180 grader
  • Tages ud af formen, og så laves der en lille fordybning med en ske
  • Afkøles

 

 

Hvid chokolade mousse:

50ml fløde

35g hvid chokolade

½ blad husblas

  • Fløde og chokolade smeltes sammen
  • Husblas udblødes heri, og massen indfryses til moussebomber

 

 

Hindbær mousse:

80g hindbær

½ tsk vaniljesukker

1½ tsk sukker

1 blad husblas

150ml fløde

  • Hindbær, sukker og vanilje kommes i en gryde og koges sammen
  • Husblas udblødes heri og massen afkøles til stue temp
  • Fløden piskes til let skum og vendes sammen med hindbærren
  • Kommes i en rillet portionsform, ca 0,5 cm fra kanten og en moussebombe trykkes ned oveni
  • Sættes i fryseren til de er helt faste

 

Cookiebunden placeres på det ønskede fad, og den lille fordybning fyldes med saltkaramel.
Kom de indfrosset moussetårne ovenpå og lad dem tø op på køl
Pynt kanten rundt med frysetørrede bær

 

Velbekomme 🙂

 

IMG_9508

IMG_9509

IMG_9487

IMG_9488

 

No Comments

Leave a Comment