Cheesecake med Brombær & Hvid chokolade

Det er jo efterhånden ikke nogen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for Cheesecake, så derfor skal i ikke snydes for endnu en slags 🙂
Brombær er i sæson pt. og de lækre sorte bær pibler frem, næsten overalt i naturen..

 

temporary

temporary

 

Opskrift – Ø22 ca. 10 personer

 

Bund:

100g knuste Digestive kiks

50g knuste Oreos

120g smeltet smør

  • Placer kagering/springform uden bund, på et stykke bagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
  • Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
  • Sættes på køl

 

 

Brombær kompot:

300g Brombær

½ stang vanilje

5 tsk sukker

½ dl vand

2 blade husblas

  • Brombær, vand, sukker og vaniljekorn + den tomme stang, kommes i en kasserolle og koges godt sammen, i ca. 10 min.
  • Kompotten moses godt sammen, og hældes igennem en finmasket si, så alle kernerne bliver siet fra.
  • Udblødt husblas smeltes i saften, og det sættes tilside til det er lillefingervarmt
  • Hældes over bunden, og afkøles til saften har sat sig til gelé

 

 

Ostecreme:

3 blade udblødet husblas

100g hvid chokolade

2 tsk vaniljesukker

50g flormelis

200g Naturel flødeost

3 dl piskefløde

  • 2 ½ dl fløde piskes til let flødeskum – sættes tilside
  • Den sidste ½ dl kommes i en kasserolle, sammen med den hvid chokolade og varmes let op indtil chokoladen er helt smeltet. Husblas tilsættes og røres i til det er smeltet sammen
  • Flormelis, ost og vaniljesukker piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper. kom ca. 1/3 over i chokoladen og vend det godt sammen. Derefter hældes det tilbage i skålen til ostemassen og det vendes godt sammen. Flødeskummet vendes i til sidst
  • Ostemassen fordeles ovenpå bunden og overfladen glattes – gøres nemmest ved at banke brættet let ned i bordet
  • Afkøles til den har sat sig helt… Gerne natten over eller på frys

 

 

temporary

temporary