Brombær Drøm

Skulle medbringe en kage til årets familie julefrokost, og havde i fryseren de skønneste selv-plukkede brombær, fra efterårets høst 🙂
Og hvad går godt til syrlige bær – det gør chokolade selvfølgelig.
Kagen får faktisk sådan en kinder-æg agtig, kontrast til de syrlige bær, pga. den lysechokoladecreme op mod glazen af hvid chokolade.

Jeg lavede kagen i en silikone eclipse form, men har du ikke sådan en, er en Ø18 springform beklædt med kageplast også en fin løsning.

 

Prøv den, den er et kæmpe hit 🙂

 

2CB57FD1-0797-47D5-8549-4D2B59934AE6

A43EE244-D908-4F6C-A721-6BE8915767DF

641A03D4-95E6-432F-B6B5-F4353A16515A

 

Opskrift – Ca. 10 pers

 

 

Brombær puré:

200g brombær

3 spsk vand

4 tsk sukker

2 tsk citronsaft

2 blade husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Brombær, vand, sukker og citron kommes i en kasserolle og koges godt sammen, i ca 10 min
  • Husblas røres i og pureen stavblendes
  • Kommes igennem en finmasket si, så alle kernerne sies fra
  • Halvdelen hældes i en form/tallerken med ca. ø16, foret med husholdningsfilm, og fryses til den er fast
  • Den resterende halvdel gemmes til senere brug

 

 

Bund:

2 æg

65g sukker

20g mel

15g mandelmel (kan erstattes af mel)

10g usødet kakao

  • Sukker og æg piskes luftige
  • mel, mandelmel og kakao sigtes sammen i æggemassen
  • Vendes forsigtigt sammen
  • Kommes i en bagering Ø16 og bages ca. 14min ved 180 grader

 

 

Lys chokoladecreme:

2,5 dl fløde

100g lys chokolade

2 blade husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokoladen og 0,5dl fløde kommes i en kasserolle, og lunes til chokoladen er smeltet
  • Husblas smeltes heri, og afkøles til den er lillefingervarm
  • Det resterende fløde piskes til skum, og vendes sammen til en ensartet creme

 

 

Samling – del. 1

  1. 1/3 af chokoladecremen hældes i silikoneformen, og sættes på frys i 5 min, til overfladen lige netop har sat sig
  2. Den frosne brombær puré lægges forsigtigt ovenpå, og den resterende chokoladecremen fordeles ovenpå
  3. Sættes i fryseren til den har sat sig helt

 

 

Brombær mousse:

Den resterende Brombær puré

1 tsk vaniljesukker

1 blad husblas

1,5dl fløde

  • Brombær puré og vaniljesukker kommes i en kasserolle og lunes let
  • Udblødet husblas kommes i, og massen afkøles let
  • Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med brombær pureen

 

 

Samling – del. 2

  • Chokolade bunden skæres til, så eventuelle hårdekanter eller brændt top fjernes. Laves den i silikoneformen, skæres den så den tilpasses top hullet
  • Brombær moussen hældes ovenpå chokoladecremen, som har sat sig
  • Chokolade bunden trykkes forsigtigt ned i moussen, så bunden flugter med formens kant
  • Sættes nu i fryseren i minimum 3 timer, gerne længere tid.
  • Kagen skal være helt frossen når glazen kommes på

 

 

Glaze:

140g hvid chokolade

120g sødmælk

3 blade husblas

50g sukker

15g glukosesirup

Rød pastafarve (jeg brugte Sugarflair farve: vinrød)

  • Husblas udblødes
  • Mælk, glukose og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
  • Hældes over chokoladen, som er finthakket og det hele kommes i en høj beholder og blendes helt nede, så der ikke kommer bobler
  • Del nu glazen, en smule i en bøtte som farves kraftigt rød, og største delen som farves lyserød
  • Afkøles til ca. 33 grader – Den lille mængde vil hurtigere blive den rette tempratur, og den kan holdes flydende ved at sætte bøtten i en skål med varmt vand.
  • Den lyserøde hældes over den frosne kage, i en hurtig bevægelse, hurtigt efterfulgt af den mørke røde.
  • Lidt kokosmel kommes på kanterne og kagen flyttes til det ønskede kagefad
  • Pyntes med guldkugler og bladguld, og pynt af hvid chokolade – Jeg lavede en blomst og lidt snirkler 🙂

 

 

 

Her ses et billede af snittet – Kagen fik rigtig hurtigt ben at gå på, så det måtte blive et hurtigt mobil-billede 🙂

EFB9B70C-9F0C-4D80-AB68-5EF67DED4E1B

94B50A33-8824-4379-8811-5DEFDCEDF83B