Skulle medbringe en kage til årets familie julefrokost, og havde i fryseren de skønneste selv-plukkede brombær, fra efterårets høst 🙂
Og hvad går godt til syrlige bær – det gør chokolade selvfølgelig.
Kagen får faktisk sådan en kinder-æg agtig, kontrast til de syrlige bær, pga. den lysechokoladecreme op mod glazen af hvid chokolade.
Jeg lavede kagen i en silikone eclipse form, men har du ikke sådan en, er en Ø18 springform beklædt med kageplast også en fin løsning.
Prøv den, den er et kæmpe hit 🙂
Opskrift – Ca. 10 pers
Brombær puré:
200g brombær
3 spsk vand
4 tsk sukker
2 tsk citronsaft
2 blade husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- Brombær, vand, sukker og citron kommes i en kasserolle og koges godt sammen, i ca 10 min
- Husblas røres i og pureen stavblendes
- Kommes igennem en finmasket si, så alle kernerne sies fra
- Halvdelen hældes i en form/tallerken med ca. ø16, foret med husholdningsfilm, og fryses til den er fast
- Den resterende halvdel gemmes til senere brug
Bund:
2 æg
65g sukker
20g mel
15g mandelmel (kan erstattes af mel)
10g usødet kakao
- Sukker og æg piskes luftige
- mel, mandelmel og kakao sigtes sammen i æggemassen
- Vendes forsigtigt sammen
- Kommes i en bagering Ø16 og bages ca. 14min ved 180 grader
Lys chokoladecreme:
2,5 dl fløde
100g lys chokolade
2 blade husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokoladen og 0,5dl fløde kommes i en kasserolle, og lunes til chokoladen er smeltet
- Husblas smeltes heri, og afkøles til den er lillefingervarm
- Det resterende fløde piskes til skum, og vendes sammen til en ensartet creme
Samling – del. 1
- 1/3 af chokoladecremen hældes i silikoneformen, og sættes på frys i 5 min, til overfladen lige netop har sat sig
- Den frosne brombær puré lægges forsigtigt ovenpå, og den resterende chokoladecremen fordeles ovenpå
- Sættes i fryseren til den har sat sig helt
Brombær mousse:
Den resterende Brombær puré
1 tsk vaniljesukker
1 blad husblas
1,5dl fløde
- Brombær puré og vaniljesukker kommes i en kasserolle og lunes let
- Udblødet husblas kommes i, og massen afkøles let
- Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med brombær pureen
Samling – del. 2
- Chokolade bunden skæres til, så eventuelle hårdekanter eller brændt top fjernes. Laves den i silikoneformen, skæres den så den tilpasses top hullet
- Brombær moussen hældes ovenpå chokoladecremen, som har sat sig
- Chokolade bunden trykkes forsigtigt ned i moussen, så bunden flugter med formens kant
- Sættes nu i fryseren i minimum 3 timer, gerne længere tid.
- Kagen skal være helt frossen når glazen kommes på
Glaze:
140g hvid chokolade
120g sødmælk
3 blade husblas
50g sukker
15g glukosesirup
Rød pastafarve (jeg brugte Sugarflair farve: vinrød)
- Husblas udblødes
- Mælk, glukose og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
- Hældes over chokoladen, som er finthakket og det hele kommes i en høj beholder og blendes helt nede, så der ikke kommer bobler
- Del nu glazen, en smule i en bøtte som farves kraftigt rød, og største delen som farves lyserød
- Afkøles til ca. 33 grader – Den lille mængde vil hurtigere blive den rette tempratur, og den kan holdes flydende ved at sætte bøtten i en skål med varmt vand.
- Den lyserøde hældes over den frosne kage, i en hurtig bevægelse, hurtigt efterfulgt af den mørke røde.
- Lidt kokosmel kommes på kanterne og kagen flyttes til det ønskede kagefad
- Pyntes med guldkugler og bladguld, og pynt af hvid chokolade – Jeg lavede en blomst og lidt snirkler 🙂
Her ses et billede af snittet – Kagen fik rigtig hurtigt ben at gå på, så det måtte blive et hurtigt mobil-billede 🙂