Har længe gået med ideen til denne opskrift inde i hovedet, og endelig bød lejligheden sig til at få den lavet. Den er uden tvivl strøget direkte ind på min top 5 over yndlingskager.. Det er den helt perfekte kombination af sød konfekt bund, den cremede citron fromage og så et lille hint at lakrids som kommer snigende, men uden at overdøve… Prøv den!
Opskrift – Ø22 til ca. 15 personer
Blondie bund:
120g smør
120g hvid chokolade
150g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
80g mel
1 knps salt
1 tsk lakrids granulat (pulver med små lakrids klumper, fås i større supermarkeder)
Skal af en ½ citron
- Smør og chokolade kommes i en kasserolle og opvarmes til det er smeltet sammen – Det kan godt gryne lidt, men det er helt ok
- Æg, sukker, vanilje og citronskal piskes lyst og luftigt
- Vend æggemasse sammen med chokoladen, og kom lakrids granulat i
- Melet sigtes og vendes sammen med det resterende
- Kommes i en smurt springform Ø22, og bages ved 180 grader i 25 minutter
CitronFromage:
4 blade husblas
Saft fra 4 citroner
Skal af 1 ½ citron
150g sukker
3 æggeblommer
½ liter piskefløde
- Husblas udblødes i en masse koldt vand i minimum 10 minutter
- Citron saft, den revet skal og sukker kommes i en kasserolle, og koges op indtil sukkeret er smeltet, afkøles derefter 4-5 minutter
- Æggeblommerne kommes op i kasserollen, sammen med sukkerlagen og gryden kommes tilbage på blusset over svag varme. Pisk nu med elpisker direkte i gryden, indtil massen bliver tyk og cremet. Det tager ca 5-6 minutter
- Vend derefter husblas i den lune creme, så det smelter godt sammen.
- Afkøles i 15-20 minutter
- Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med citroncremen
Marengstoppe:
1 æggehvide
40g sukker
25g flormelis
- Pisk hvide og sukkeret godt sammen, til det danner små toppe. Det tager ca. 5-10 min. og vend derefter flormelis forsigtigt i
- Marengsen sprøjtes ud i små toppe på en bageplade, og hviler derefter i ca. 20 min
- Bages ca. 1 time ved 100 grader
Chokoladebrud:
50g hvid chokolade
lakrids granulat
- Chokoladen tempereres og smørres ud på et stykke bagepapir eller kageplast, i et par mm tykkelse
- Drysses med Lakrids og evt. lidt guld glimmer pulver
- Afkøles i 30min, og knækkes i brud
Sådan samles kagen:
- Blondiebunden skæres til i kanten hele vejen rundt, så den mørke kant kommer af, derefter placeres kagen på det ønskede fad, med toppen ned af
- Placer en bagering, med kageplast i over kagen, men med ca. 1 cm luft hele vejen rundt
- Citronfromagen hældes over, og overfladen glattes så godt som muligt
- Kagen afkøles i 3 timer – gerne natten over
- Kageplasten fjernes forsigtig og kagen pyntes med marengs, chokoladebrud og lidt gule skovsyre blomster
- Kagen nydes direkte fra køleskabet
Velbekomme