Jeg holdte BabyShower for min aller bedste veninde forleden – og der skulle selvfølgelig kage til.
Denne lagkage er ret nem at gå til, men smager fuldstændig fantastisk… Og højden på den gør den bare ekstra charmerende.
Opskrift – ca. 15 pers
Chocolate Chip Bunde:
6 æg
200g sukker
100g mel
40g usødet kakao
1 tsk bagepulver
En håndfuld chokolade knapper
- Æg og sukker piskes lyst og luftigt
- Mel, bagepulver og kakao sigtes i, og massen vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej
- Dejen fordeles i 4 portioner og bages i en rund bageform med Ø18, drys chokolade udover dem og bages ca. 14min ved 180 grader
Blåbær Kompot:
250g frosne blåbær
50g sukker
2 blade husblas
Saft fra 1/2 lime
1/2 dl vand
1/2 vaniljestang/vanilje paste
- Husblas udblødes i koldt vand
- Blåbær, vanilje, lime, vand og sukker koges godt sammen i ca 10 min og stavblendes derefter
- Kom husblas i og sæt til side
Lime mousse:
4 dl fløde
2 lime – saft & skal
1 dl cremefraich/yoghurt naturel
4 tsk sukker
4 blade husblas
1 bæger pasturiserede æggehvider
6 tsk sukker
- Æggehvider og de 6 tsk sukker piskes til tyk guf, og sættes tilside
- Husblas udblødes i koldt vand
- Lime saft og revet skal kommes i en kasserolle, sammen med 4 tsk sukker og varmes op.
- Smelt husblas heri og vend derefter yoghurt/fraiche i
- Vend nu let sammen med guffen til en samlet creme
- Fløden piskes til let skum og vendes sammen med guffen
Chokolade Creamcheese Frosting:
200g blødt smør
180g flormelis
50g udsødet kakao
80g naturel smørost
- Smør, kakao og flormelis piskes 5min til en cremet smørcreme.
- Tilsæt smørost og pisk kun til cremen er samlet
Samlingen
- Placer første bund på et kagefad, fordel et godt lag blåbær puré på bunden (ca. halvdelen), og kom en ny bund ovenpå – tryk let (brug evt. en kagering)
- Fordel halvdelen af det sidste puré på bunden, efterfulgt af halvdelen af limemoussen, lag ny bund på og gentag sammen proces igen.
- Kagen skal herefter sætte sig godt på køl eller frys. Har i tid til det, så vælg fryseren, så er den nemmere at smørre op
- 3-4 timer før servering, smørres kagen op med Chokolade Creamcheese frosting… Jeg har lavet “dutter” rundt i kanten med en fintakket stjerne tyl og drysset med guldflager.
Velbekomme