Sød & syrlig – det er nok de 2 ord, der bedst kendetegner denne lækre cheesecake.
Jeg har længe gået med ideen til denne, og endelig fik jeg tiden til at føre opskriften ud i livet.
Og det er jeg glad for jeg gjorde, for den er bare super lækker 🙂 Prøv den…
Opskrift – Ø22 ca. 15 personer
Bund:
120g knuste Digestive kiks
100g smeltet smør
- Placer kageringen/springformen uden bund, på et stykkebagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
- Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
- Sættes på køl
Blåbær kompot:
150g blåbær – gerne frosne
½ dl vand
2 tsk sukker
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
1 blad husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- De resterende dele kommes i en kasserolle og koges godt sammen i ca. 10min
- Stavblendes og den udblødte husblas røres i
- Afkøl pureen og hæld den derefter ovenpå kiksebunden
- Sættes på køl/frys til den har sat sig
Chokoladecreme:
1,5 dl fløde
0,5 dl fløde
100g lys chokolade
1 blad husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- 1,5dl fløde piskes til let skum, og sættes tilside
- Chokolade og ½ dl fløde, kommes i en kasserolle, og opvarmes langsomt indtil chokoladen er smeltes
- Den udblødte husblas røres i, og chokoladen afkøles let, inden den vendes fordigtigt i den letpiskede flødeskum
- Fordeles ovenpå blåbær pureen, og kagen afkøles til den har sat sig
Blåbær ostecreme:
½ dl vand
100g blåbær
2 tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl fløde
2 spsk cremefraiche
200g smørost – ikke light!
50g flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 blade husblas
- Husblas udblødes i koldt vandt
- Vand, blåbær, sukker og 1 tsk vaniljesukker kommes i en kasserolle og koges godt sammen, stavblendes grundigt og presses igennem en si, så resterne af skindet fra blåbærrene blir sorteret fra. Tilsæt den udblødte husblas, og afkøles til stuetemp.
- Fløden piskes til let skum, og sættes til side
- Cremefraiche, smørost, flormelis og 1 tsk vaniljesukker, kommes i en skål og piskes godt sammen, til der ikke er nogen klumper.
- Vend langsomt og lidt af gangen, smørosten og blåbær pureen sammen, indtil massen er helt ensartet. Kom dernest flødeskummet i og vendt rundt til det er samlet
- Fordel ostecremen ovenpå kagen, glat overfladen – gøres nemmest ved at ryste den forsigtigt, og afkøl 3-4 timer eller længere
- Befries af kagering og plast og pyntes med friske blåbær og lavendel
TIP: Har du fået fat i nogle meget rosa blåbær, i stedet for lilla – ja farven skal variere, så kan du tilsætte lidt lilla pastafarve til blåbærpureen, for at få den ønskede farve
Velbekomme