Nogle gange må det gerne være nemt og simpelt.. Og det er disse lækre appelsin snitter altså. Men de er stadig drøn lækre… De er en smule julet i smagen, men ikke så meget, at de ikke kan spises hele året rundt.
Kagen består af en chokolade tørkage bund, lagt sammen med et tyndt lag appelsin marmelade. På toppen er der en fløjlsblød vaniljesmørcreme, sammen med hakkede mandler og appelsinskal
Opskrift – ca. 10 stykker
Appelsin marmelade
Mandler
Bunde:
3 æg
110g sukker
100g mel
30g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk hjortetaksalt
1/4 tsk stødt nellike
1/4 tsk stødt ingefær
- Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps
- Det resterende sigtes godt sammen, og vendes sammen med æggesnapsen med en dejskraber
- Dejen smørres ud på en bageplade, til en ensartet rektangel, i ca. 1 cm tykkelse
- Bundes bages i 5 minutter ved 200 grader varmluft
- Afkøles
- Bunden deles i 4 lige store stykker, og de ujævne kanter skæres af.
- 2 og 2 ligges de sammen, med et tyndt lag appelsin marmelade
- Deles derefter i ca. 5 ens stykker – 10 stykker i alt.
Vanilje smørcreme:
100g blødt smør
100g flormelis
Korn fra ½ vaniljestang
1 tsk sukker
3 spsk mælk
- Korn fra vaniljestangen skrabes ud, og mases sammen med sukkeret, så kornene deler sig
- Kom smør og vanilje i en skål og pisk det godt sammen
- Tilsæt flormelis lidt efter lidt, og pisk det hele godt sammen, til en luftig smørcreme – Det tager ca. 5-10 min
- Tilsæt mælken undervejs
- Kommes i en sprøjtepose med tyl, og sprøjtes i små toppe ovenpå kagerne
- Pyntes med hakkede mandler og appelsin skal
Velbekomme